Agrement

In zona puteti vizita:

Partia Bran – Zanoaga, asa cum este ea cunoscuta, este amplasata la circa 4 km de centrul localitatii1,5 de noi, pe Valea Portii. Are o lungime de 1000 de metri si o diferenta de nivel de circa 150 de metri, ceea ce o face accesibila pentru amatorii de schi de toate varstele.

Partia este dotata cu un teleschi in lungime de 700 de metri, tunuri de zapada artificiala si nicturna. In ce priveste gradul de dificultate, partia ofera multiple variante de coborare, astfel ca aici pot schia atat turistii incepatori, amatorii, cat si schiorii experimentati carora le plac coborarile abrupte si virajele bruste.

La baza partiei din Bran este amplasat un centru de prim-ajutor, o scoala de schi si un centru de inchirieri echipament sportiv. Tot aici puteti incerca si noile ATV-uri aduse in zona. Turistii care aleg partia de la Zanoaga vor avea o surpriza in privinta pretului teleschiului, deoarece costurile sunt la jumatatea celor practicate pe partiile din statiunile turistice de pe Valea Prahovei.

 

Castelul Bran

Castelul Bran, construit pe o stanca asezata de-a curmezisul vaii, domina locurile. Actul de constructie al cetatii e datat 19 noiembrie 1377. Conceputa ca o cetate de granita avand si vama aici, lungi perioade de timp cetatea a apartinut de Brasov, sporind visteria orasului. Cetatea avea patru turnuri, iar intrarea se facea pe un pod mobil. Portaluri gotice, scari inguste (unele tainice) sapate in piatra, incaperi boltite, arcade si alte elemente arhitectonice fac un ansamblu deosebit. Faima locului a crescut de-a lungul timpului datorita artei feudale prezente aici (picturi murale din 1512) si a exponatelor: arme (un tun din 1601), covoare si piese de mobilier care reprezinta stilurile Renasterii si Barocului, sala de muzica cu elemente gotice.

Castelul Bran s-a bucurat de multa atentie mai ales in perioada cand acesta a apartinut familiei regale romanesti. Legenda care a sporit renumele castelului a fost cea a lui Dracula, asociat domnitorului roman Vlad Tepes. In parcul castelului a fost amenajat un muzeu etnografic care evoca viata localnicilor din zona satelor branene.

Sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, iar muzeul satului, aflat in curtea castelului, va invita sa porniti la o calatorie prin timp pentru a vedea cum traiau si se gospodareau taranii ce locuiau in culoarul Rucar-Bran si sa cunoasteti traditiile si evenimentele importante din viata lor.

Tarife Castelul Bran:

-   adulti -  25 RON
-   adulti 65+ – 15 RON
( pe baza CI / ID )
-   studenti -  10 RON
( pe baza carnetului / legitimatiei )

Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.